Könyvhét 2018

Sziasztok!

   Idén sajnos nem jutottam ki a Könyvfesztiválra, de a Könyvhét szerencsére nem maradt ki, így ez már a harmadik alkalom, hogy pénztárcám és táskám nem kímélve kilátogattam a Vörösmarty térre.
   Az előző két évhez képest idén kis csavar került a gépezetbe, ugyanis a szokásos közös eseményünkön nem tudtam részt venni. Ilyenkor egy kisebb csapat gyűlik össze az ország minden pontjáról és egy korábban megtörtént sorsolás alapján megajándékozzuk egymást. Ezen kívül beszélgetünk, ötletelünk, ajánlgatjuk egymásnak, merre érdemes elindulni, melyik standokat lenne vétek kihagyni, ilyesmik. Idén a másik nagy változás az volt, hogy párom is részt vett velem ezen az eseményen és vicc a köbön, engem kapott a soroláskor. ^^ Aranyosan próbálta titkolni, de már előtte megbeszéltük, hogy segítek neki, így hamar kiderült a dolog. Azért nem panaszkodhatom, egyedül is nagyon ügyes volt, lejjebb a képek közt ott lesz a tőle kapott kis csomagom is (Imádom azt a bögrét! *.* ).
Mi a találkozó után nem sokkal értünk ki, akinek én adtam, illetve, aki páromnak adott kicsit később tudott eljönni a térre, de szerencsére addig az egész napos kitartó eső is elállt, szóval nézelődni is lehetett. 
Konkrét tervem nem volt, egyrészt, mert felhagytam a mániákus könyvhörcsög-életmódommal, másrészt, mert az akciók tapasztalataim alapján nem olyan kihagyhatatlanok, amiket később ne tudnék még elérni akár magánál a kiadónál is. Ettől függetlenül nyálcsorgatni (szigorúan a földre, nem a könyvekre!), nézelődni mindig szívesen megyek, plusz azért 1-1 akció meglepően jó tud lenni. Régebbi kiadványokat lehet nagyon jó áron beszerezni, tavaly előtt azért lett két nagy szatyornyi a gyűjteményem, mert rengeteg érdekes filléres kötet volt kint. Tavaly kevesebb, idén sem voltam elájulva teljesen, na, de ha nem köt egy eskü, valószínűleg jobban megszaladt volna a kezem. Rachel Vincent Lélektolvajok c. sorozatának négy részét például így találtam meg 500 Ft/db áron, vagyis 2000 Ft volt az egész. Aztán a Maximnál sanyargattam meg a tárcámat, de ezt már megszokta, ott minden évben sikerül. A 2+1 akciójuk hihetetlen jó! 6 könyvet szereztem 4 áráért, köztük új megjelenéseket is. Szerettem volna többet is, de a fránya eskü, ugye... Azért vicces volt, hogy a standnál serénykedő maximos lány egyből felismert, mert az elmúlt két alkalommal náluk hagytam ott ugye a fél fizetésem, plusz utána közösen védtük a többit az eső okozta károk elől. Idén szerencsére megúsztuk! ^^
Párom nem talált magának semmi olyan nagy különlegességet, meg ő nem én vagyok, neki az itthoni tucatnyi olvasatlan elég ok a vásárlás elkerülésére. Azért az ajándék könyvének örült (Mark Lawrence - Tövisek hercege), meg utána a limonádénak is, amit ittunk a Frei-ben. 
   Ez volt számunkra a 2018-as Könyvhét, eléggé kutyafuttában jártuk végig, ám mégis elmondhatjuk legalább, hogy ott jártunk, ismét élményekkel gazdagodtunk és jövőre sem szándékozunk kihagyni. Az ilyen hagyományokat megéri megtartani, nem?
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Agata dla WioskaSzablonów | Technologia blogger. | Freepik FlatIcon