Nyári TOP10

Sziasztok!

Úgy gondoltam, ez egy nagyon jó kis bejegyzés lehetne, amiben összegyűjtöm a nyaram kedvenc olvasmányait és egy 10-es listában bemutatom nektek őket. Először havi bontásra gondoltam, de ez a nyaram nem volt elég termékeny szerintem, így jobbnak látom összevonni. Azért remélem, kedvet kaptok egyik-másik könyvhöz a lenti tömör összefoglaló véleményeket olvasva. :)

#10
J. P. Delaney: The ​Girl Before – A lány a múltból 
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2017
Tömören: rejtély, thriller
"Írja ​össze azokat a tárgyakat, amelyeket nélkülözhetetlennek tart!
A kérdés különösnek, sőt tolakodónak tűnik – és a két nő számára, akik megválaszolják, pusztítóak lesznek a következmények.

EMMA
A sokkoló betöréstől megviselt Emma új lakásba akar költözni, ám egyetlen lakást sem talál megfizethetőnek vagy elég biztonságosnak. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a Folgate Street egy számba. A ház az építészet remeke: minimalista tervrajz, halvány kő, táblaüveg, égig érő falak. Ám vannak szabályok. A titokzatos építész, a tervező, továbbra is parancsol a házban: nincs könyv, nincs díszpárna, nincs fénykép, sem rendetlenség, egyáltalán semmiféle személyes tárgy. A teret arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik.

JANE
Magánéletének tragédiája után Jane új életet akar kezdeni. Amikor rátalál a Folgate Street egyes számra, azonnal megtetszik neki a ház, és annak zárkózott, vonzó tervezője. Röviddel beköltözése után Jane értesül a hozzá külsőre és korban is hasonlító, előző lakó tragikus balesetéről. Miközben Jane megpróbálja szétszálazni az igazságot és a hazugságot, akaratlanul is ugyanazokat a mintákat követi, ugyanazokat a döntéseket hozza, ugyanazokkal az emberekkel hozza össze a véletlen, és ugyanazt a rettegést éli át, mint az előző lány."
     Ezt a könyvet a Könyvhéten ajánlották nekem, mint újdonság, ami semmihez sem hasonlítható, rejtélyes és igazi borzongató thriller. Kételkedtem picit, de eddig sosem kaptam rossz tanácsokat a standnál mosolygó lányoktól, így hallgattam rájuk és elhoztam. Valóban rejtélyes és thriller elemek is bőven megtalálhatóak benne.
     Nagyon tetszettek a nézőpont váltások, amiket az időbeni ugrások is követtek ugye és az egész elképzelés-megvalósítás dolog szerintem ütős lett. Tetszettek a szereplők, komoly jellemváltozásokat figyelhettem meg, ami az alapötlettel együtt remek párost alkotott, tényleg jól megfigyelhető volt minden, talán túlságosan is jól.
Negatívuma szerintem ennek a regénynek, hogy sokáig húzza-halassza a dolgokat és az olvasóban csak gyűlnek a kérdések, a második harmadig alig kaptam valamire választ, miközben szerintem egy regényben a kettőnek együtt kellene járnia, főként, ha szóló mű és nem sorozat bevezető része. Azért a legtöbb dolog szépen összeállt a végére, de valahogy ez az egész mégis zavaró maradt.
A másik dolog, hogy nem szippantott be igazán. Részese szerettem volna lenni, legalább jelenlévő szemlélőként, akinek eszébe sem jut, hogy le kellene tennie ezért vagy azért a könyvet, de végig kívülálló maradtam, sosem ragadott annyira magával, hogy elfelejtsem, hol vagyok a valóságban. Nem ragadott igazán magával, miközben az elképzelések tele vannak lehetőségekkel erre. Se elmélyülés, se azonosulás, csak egy külső valaki, aki olvassa a történetet, ennyi. 7
     Többre vágytam, nem kaptam eleget emiatt kissé csalódott vagyok, viszont azt elismerem, hogy a Dream válogatások között egyedi, az elképzelés és a megvalósítás is jól sikerült és mindenképp megéri legalább egyszer elolvasni, mert megérdemli.


#9
Meg Cabot: Egy ​igazi amerikai lány
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2003
Tömören: lányregény, ifjúsági, romantikus

"Samantha ​(Sam) Madison egy tizenéves amerikai lány, aki se nem olyan szép és népszerű, mint a nővére, Lucy (hogy is lehetne, hisz a rettenetes világ elleni lázadása jelképéül az összes ruháját feketére festi, s bozontos hajjal bakancsban jár-kel), se nem olyan okos, mint a húga, Rebecca, csak egy egyszerű, átlagos tini, akinek az életét a rajzolás és ska zenék hallgatása tölti ki. Ja és persze titkos szerelme: Jack. De mit tehet az ember, ha rajongása tárgya történetesen épp a saját nővérének a fiúja? Sok mindent nem, csak annyit, hogy érzéseit megosztja egyetlen barátnőjével, Catherine-nel, akiben remek partnerre lelt a suli menő diákjainak utálatában. Na és természetesen a naplójával, melyből mi is megtudhatjuk, mi az a tíz dolog, amiért ki nem állhatja Lucyt, amiért olyan szeretne lenni, mint a No Doubt nevű banda énekesnője, s legfőképpen melyek azok az érvek, amiért a nővére barátjának őt kellene szeretnie. Szóval Sam csak álmodozik…Aztán megismerkedik Daviddel, aki kedves, aranyos, szeretnivaló, s nem utolsó sorban épp olyan, mint ő, azt leszámítva, hogy történetesen az elnök fia. És a bonyodalmak csak most kezdődnek…"
      Meg Cabotban nagyon nehéz csalódni. Egy-egy gyengébb művéhez volt már szerencsém, de annyi energiát tölt bele az írásaiba, hogy olvasás közben teljesen feltöltődsz miközben abszolút kikapcsolsz. Nem kell gondolkodni, szálakat bogozni, csupán olvasni és ott van minden előtted.
     A maga egyszerűségében nagyszerű ez a kis regény, pillanatok alatt eljutottam az elsőtől az utolsó oldalig és csak pislogtam, hogy máris vége van. Nehéz nem elmerülni benne. 
Sam karaktere engem nagyon emlékeztetett Miára (Neveletlen hercegnő sorozat), habár nála azért jóval vagányabb lányról van szó itt, aki simán ellóg egy ráerőltetett rajzórát, s közben olyan műveket dob össze, amiket még elképzelve is csak hápogni tudtam. Ettől függetlenül megvannak a maga kis problémái, fiúk, iskola, család, idegesítően tökéletes testvér, stb... Annyira átérzed a helyzetét, holott lehet a tiéd meg sem közelíti az övét. Nem tudsz nem azonosulni és ez az, amit annyira szeretek Meg Cabotnál, a szereplői hétköznapiasan tökéletlenek. Még a fiúk is, helyesek, de nem azon a módon, ami általában a filmekből/könyvekből visszaköszön. Nem, ők csak a fiúk a helyes pofival, a jó poénokkal, bakancsban vagy kedvenc bandás pólóban. Igen, titkon szinte minden lány hasonló fiúról álmodik tiniként, legalábbis én ezt vettem észre a környezetemben.
     Moziztam egy délutánt úgy, hogy csak lapoztam és olvastam. Elfogytak az oldalak és már nyúlnál a folytatásért, ezt veszed csak észre. Egyszerűségében, könnyedségében remek olvasmány. Mia rajongóknak különösképpen kötelező. :)#8
Meg Cabot: A ​legsötétebb óra
(A mediátor 4.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2005
Tömören: szellemek, ifjúsági, romantikus
"Suze életének tizenhatodik nyara ez a mostani, ám ahelyett, hogy a tengerparton gondtalanul sütkérezve töltené, egy menő szállodában bébiszitterkedik, hogy némi zsebpénzre tegyen szert. Mindeközben kiderül, hogy a kisfiú, akire vigyáznia kell, „kezdő mediátor”, és az sem mellékes körülmény, hogy a kiskölyök bátyja igencsak szemrevaló fiatalember. De Suze-nak ennél sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia, nevezetesen, hogy medenceépítés közben mostohaapja és mostohabátyja a házuk kertjében egy régi sírra bukkant. Vajon Jessenek, a jóképű kísértetnek a sírjáról van szó, akivel Suze idestova egy éve megosztja a szobáját? Suze eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot. Márpedig ha ő valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Meg Cabot ugyanolyan mesteri módon adagolja az izgalmakat és a fanyar humort a Mediátor-sorozat 4. részében, mint az előző kötetekben."
      Úgy érzem, ez egy eléggé Meg Cabot olvasmányos év lett, elkezdtem a Neveletlen hercegnő c. sorozattal, s most folytattam A mediátorral, ami szintén egy nagyon izgalmas kötetekből álló együttes.
     Ebben a sorozatában egy szellemeket látó lányé a főszerep, aki igazi vadóc, mindenbe belekeveredik, állandóan az életére törnek és, ha véletlenül mégis lenne egy nyugodt napja, ott van neki Jesse, aki összekuszálja a dolgokat. Ebben a részben ő is elég nagy szerepet kap, de feltűnik egy újabb kényes pont, avagy, mi van akkor, ha előkerül egy újabb mediátor, aki ráadásul még gyerek is? Na, ez Suze problémájának kiinduló pontja, mármint a legújabbnak, de aztán szépen sorra jön más is és az egész valahogy egy izgalmas, pörgős elegyet alkot. Van itt minden, "behúzni az idegesítő kísértetnek", számtalan hasonló kaliberű gondolat és egyszerűen nem bírod ki, hogy olvasás közben legalább öt oldalanként egyszer minimum el ne mosolyodj. Lehetetlen.
Ez a sorozat egyik legizgalmasabb része, minden tekintetben megérdemli a helyét e toplistán.#7
Meg Cabot: Mondd meg a Vörösnek!
(A mediátor 2.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2004
Tömören: szellemek, ifjúsági, romantikus
" „Márpedig kísértetek nem léteznek". Tudományos berkekben legalábbis ez a nézet. Suzannah Simon, a másodéves középiskolás is szeretné ezt hinni. Még csupán két hete él a napfényes Kaliforniában, s máris medencés bulik és új barátok forgószele ragadja magával. Na és az új mostohabátyjai! Ráadásul a hajának is jót tesz a tengeri levegő! Egyszóval minden mesés. Aztán megjelenik egy halott nő kísértete az ágyánál, és sírva arra kéri Suzie-t, találja meg a Vöröst, és közölje vele, nem ő tehet az asszony halaláról. Egy gyilkos felkutatása nem könnyű feladat, különösen azért nem, mert a nyomok Tad Beaumont apjához vezetnek. Tad pedig az iskola legédesebb és legmenőbb sráca ráadásul vele randizik Suzie életében először."
     
     Nagyon nagyot nevettem anno, emlékszem, amikor a címben is szereplő jelenetet először olvastam, ugyanis ez az egyik kulcsmondata a regénynek.
     Suze-t még csak itt kezdtem el jobban megkedvelni, de nem volt nehéz. Titkon irigyeltem, a képességét és az élethez való laza hozzáállását. Azt is megértem, hogy a hétköznapira vágyott, de nem cserélné el semmi pénzért az életét, ebben is biztos vagyok.
Itt még elég kezdetleges információkkal rendelkezünk, de amit tudunk, annak nagyon örülünk, hiszen a film így áll össze egy egésszé és pereg le előttünk, miközben haladunk sorról sorra. Ebben a részben rengeteg olyan jelenet van, amin nevettem, néha majdnem hangosan (ami vonaton vagy vasútállomáson ücsörögve nem annyira nyerő ötlet) is, de szerencsére az idétlen vigyorgáson túl nem jutottam, bár nem volt könnyű megállni.
Sok-sok minden van bezsúfolva erre a pár oldalra, de nem érzed soknak, mert Meg Cabot remekül bánik a szavakkal és megkérdőjelezhetetlen a tehetsége.
Az egész sorozatot el kell olvasni egyszer minimum, ez a lényeg! :D


#6
Kate O'Hearn: Pegazus ​és az Olümposz lángja
(Pegazus 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016
Tömören: ifjúsági, fantasy, mitológia

"A mitológia és a valóság egy új legendában csap össze!

Amikor Pegazus a 13 éves Emily háza tetején landol, a lány élete egy csapásra legendákba illővé válik: őrületes csaták, mindenre elszánt üldözések, lélegzetelállító utazások a gyönyörű, szárnyas csődör hátán, és egy hősi küldetés, amelynek tétje nem más, mint megmenteni az Olümposz lángját, mielőtt az örökre kialudna."

     Azt hiszem, többször kell mások ajánlására hallgatnom, főként, ha a helyi könyvtárunk egyik lelkes munkatársa adja a tanácsot, mert nagyon eltalálta az ízlésem. Percy Jackson kalandos történetét kb. az első rész első felében a szívembe zártam és már azon töprengek, mikor szerezzem meg angolul is, hogy ne csak magyarul legyen a polcomon. Most ez a sorozat is elgondolkodtatott erről.
     Bevallom, kicsit féltem tőle, mert az imént említett sorozat elég magasra tette a lécet a mitológiával foglalkozó ifjúsági regényeknek, de Pegazus kalandos története egészen könnyedén ugrotta meg. A való világba történő áthelyezése volt a legnagyobb félelmem, ugyanis Percy-ék nem egészen úgy kapcsolták össze a kettőt, mint amire az írónő itt vállalkozott, de attól is tartottam, hogy nagyon arra fog hajazni. Utóbbi alaptalanságában még most sem vagyok egészen biztos, de az tény, hogy nagyon jól megoldotta az írónő.
Pörgős, cselekményes, bámulatos bevezető, ami magával ragad és egy mozivászont képzelsz magad elé, aztán már annyira 3D az egész, hogy hirtelen nem csak kívül vagy, hanem már ott állsz a többiekkel a tetőn, majd rohansz végig az üldözők sokasága elől. Ritka az, hogy álmomban is felbukkanjanak az olvasmányaim, vagy legalábbis ekkora erővel, de itt napokig visszatértek részletek, szóval hatás tekintetében maximális helytállt ez a rész.
Nem csöpög, nincs elhúzva a végtelenségig és olyan igazi belevaló ifjúsági regény.
Aki szereti Rick Riordan műveit, a mitológiát és a kalandosan ifjúsági olvasmányokat az ne hagyja ki ezt a sorozatot sem! Bravó Kate O'Hearn, Bravó! :)


#5
Kate O'Hearn: Pegazus ​és az harc az Olümposzért
(Pegazus 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016
Tömören: ifjúsági, fantasy, mitológia

"A mitológia és a valóság egy új legendában csap össze
Az Olümposz lángjaként újjászületve Emilynek meg kell barátkoznia új hatalmával és feladataival, ő azonban csak arra vágyik, hogy visszatérjen saját világába, ahol apját még mindig fogva tartja a KKE, a félelmetes kormányügynökség.
Emily és Pegazus újabb csatákkal és újabb ellenfelekkel néz szembe."

     Nyomban az első rész után, el is foglalta az előkelő 5. helyet a folytatás, ami cseppet sem adott kevesebbet a bevezetőnél.
     Itt már ugye tudjuk, ki kicsoda, mi miért történt a múltban, de annyi ötlet és lehetőség van ebben az biztos, érdekes alapban, amit az írónő megálmodott, hogy jóformán bármerre indulhatott volna, akkor sem lő mellé. Ő azonban a meglévő szálat folytatta, a főszereplő lány kemény döntésének árával is szembenéz, elindul megkeresni az apját, aztán sorra jönnek az újabb és újabb akadályok. Felbukkannak új szereplők, félreismerjük ezt vagy azt a karaktert, de a végén minden tisztázódik. Ja, nem, mégsem. Ha így lenne, miről szólna a folytatás? Ugyanis a Könyvmolyképző már tervbe is vette, hogy hamarosan megjelenteti. Szerencsére.
Szerintem, aki elolvasta az első részt, annak nem kell kétszer meggondolnia, folytatja-e tovább, mert egyértelműen "Hogy a csudába ne?" a válasz erre a feltenni is felesleges kérdésre. Egyre jobban megismered, ezáltal megkedveled vagy épp eltávolodsz a szereplőktől és kérdések merülnek fel, elméleteket szősz. Úgy dolgoztatja meg az agyad, hogy közben teljesen kikapcsol, zseniális. Még, még, még, folytatást ide! :)#4
Brittainy C. Cherry: Lebegés
(Az vagy nekem 1.)
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2016
Tömören: erotikus, NA, romantikus

"Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.
Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!"

      Hazudnék, ha azt mondanám, nem a borítója fogott meg először. Sokáig szemeztem vele, mert bár nem szeretem, ha szereplőt emelnek ki, mégis annyira megnyerő férfit választottak, hogy akaratlanul megakad rajta a szemed. Nem csak azért, mert helyes vagy jól áll neki a szakáll, van valami kisugárzása, amitől egyszerűen vonzza a tekintetet. Igazán klasszul választott borító lett, elismerem.
  

#3 
Jamie McGuire: Red Hill
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2014
Tömören: zombik, disztópia, váltott szemszög"
Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégére a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?"

     Magamat is megleptem ezzel a választással, mert annyi rossz élmény után az írónő regényeivel, nem gondoltam volna, hogy valaha dobogóra helyezem egy művét, s lám, most itt van ez.
Tetszett az elképzelés, mert egyszerű volt, jöttek a zombik, mindenki menekült, stb... Nem volt igazán túlbonyolítva és nem is merültünk bele jobban, mint kellett, emiatt teljesen más dolgokat kezdtem el figyelni.
Nem vett le teljesen a lábamról, ennyire azért nem aratott elsöprő sikert, ám élvezettel figyeltem, miként futnak a teljesen eltérő szálak lassan egymásba. Sejthető volt, hogy így lesz, de akkor is érdekesen fűzte össze őket, nem untad vagy sóhajtoztál közben, hogy "Már megint?", mivel nem ez foglalkoztatott éppen akkor. Pörögnek az események, az oldalak, abszolút érvényesül a "Csak még egy oldalt." érzés és a végéig fenntartja az érdeklődést.
Ugyan a lezárás szerintem szánalmasan sablonos lett, mégis szép, kerek, egész történetet kaptunk, amit szerencsére nem is akart tovább ragozni, ezért lett egyrészes az egész.
Nekem visszaadta a hitem az írónő tehetségéhez, ezért is került éppen erre a helyre a listámban. :)
#2
Meg Cabot: A ​hercegnő férjhez megy
(A neveletlen hercegnő naplója 11.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2015
Tömören: napló, romantikus, ifjúsági
"MIA ÚJRA ITT VAN!
MEG CABOT VÉGRE MEGÍRTA A 2000-es évek sikersorozatának FOLYTATÁSÁT!!!
El sem hiszitek, de Mia immár huszonhat éves, és szerelme Michaellal változatlan hőfokon lobog. Sűrű programjaik ellenére a fiúnak sikerül néhány napra egy Karib-tengeri szigetre csábítania a hercegnőt, ahol végre felteszi a várva-várt kérdést. Miának pedig sem a naplója, sem a pszichológusa tanácsára nincs szüksége ahhoz, hogy kimondja a boldogító igent.
De a mesés vakáció végeztével minden a feje tetejére áll: Grandmere kiszivárogtatja az esküvő részleteit, amiből egyetlen szó sem igaz, ráadásul Mia apja körül is sok a zűrzavar. Végül fény derül Phillipe herceg régóta őrzött titkára, és ez alapjaiban változtatja meg a hercegi család életét."
      Milyen lenne már, ha Mia nem kerülne bele a Top3-ba? Elképzelhetetlen, abszolút elképzelhetetlen.
     Ez egy abszolút méltó befejezése lett a sorozatnak, még akkor is, ha ennyit kellett rá várni. Talán ez idő alatt volt képes Mia tényleg felnőni, s bár érettebbnek látszik, belül majdhogynem ugyanolyan maradt, mint korábban. Talán kicsit kevesebb hisztivel. 
Azt hittem, pontosan az eltelt idő hossza miatt, hogy már valami egészen mást kapok, mint amit a sorozattól eddig megszoktam, de valóban csak annyi történt, hogy a főszereplő lány már nem 16 éves tini volt, hanem egy felnőtt nő, aki közös jövőre vágyott élete szerelmével. Annyira szeretem az ilyen "Happy end"-eket, piszkosul irigylem érte, hogy rátalált a másik felére. Na, de nem megyek bele a lelkizésbe, az amúgy is Mia asztala, nem?
A lényeg, hogy nem kell tőle félni, igazán méltó búcsút vehetünk a sorozattól és egyben sokunk tinédzser időszakának egy fontos résztvevőjétől. Felnőtt fejjel is hatásos olvasmány, ezt bátran ki merem jelenteni. Mindenképp megéri elolvasni, ha eddig tetszettek a naplók. :)
#1
J. R. Johansson: Álmatlanság
(Éjjeljárók)
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2014
Tömören: ifjúsági, paranormális, thriller
"A lány szemei megmentették az életét.
A lány álmai szabadjára engedték a sötétségét.
Négyévnyi teljes alvásmegvonás után a gimnazista Parker Chipp úgy érzi, már nem bírja sokáig. Éjjelente alvás helyett belép azon személy álmaiba, akivel aznap utoljára teremtett szemkontaktust. Parker tudja: ha nem sikerül záros határidőn belül aludnia, meg fog halni.
Azután találkozik Miával, akinek békés, csodásan egyszerű álmai végre lehetővé teszik számára a nyugodt pihenést. Ám ami véletlenszerű, megváltó találkozásnak indult, rövidesen megszállottsággá fajul: Parker tomboló vágya az után, hogy mindennap sikerüljön Mia szemébe néznie, egyre szélsőségesebb és bizarrabb tettekre sarkalja. Az iskolában mindenki azt hiszi róla, hogy teljesen bekattant, még a legjobb barátai is. Amikor pedig Miát fenyegetni kezdi egy igazi perverz kukkoló, mindenki meg van róla győződve, hogy Parker az, ráadásul különös emlékezetkiesései miatt már ő maga is kezdi komolyan megkérdőjelezni a saját ártatlanságát…"

      Féltem ettől a könyvtől, mert még sosem olvastam hasonlót és annyi ponton el lehetne rontani, hogy ez komoly aggodalomra adott okot. A bizonytalanságom azonban erősen pozitív csalódássá változott a végére, ugyanis ez a könyv egyszerűen zseniális.
Maximálisan el van találva, pörgős, eseménydús és letehetetlen. Kinyitod az első oldalon, aztán csak arra eszmélsz, eljutottál az utolsóig és vége van. Egyszerűen nem hiszed el, hogy ennyi volt és már nyúlnál a folytatásért.
Pontosan annyira ifjúsági, amennyire kell, nem csöpög, nincs benne semmilyen háromszög, s a tetejében még is el is gondolkodsz rajta. Milyen lehet minden éjjel más álmában járni, miközben a saját világod feledésbe merül?
Engem lenyűgözött teljesen, már várom, mikor kaphatom végre kezeim közé a folytatást. :)


 

Nos, tehát ez lett volna a kis Top 10-es nyári listám, már készül egyébként az őszi is,nagy vonalakban vázolódott, eddig miket tartok érdemlegesnek rá. :)
Ezen kívül jön majd még 1-2 érdekes booktag, valamint elkezdtem újra feldolgozni a régi irományaimat, kicsit bővítem, formálom őket, aztán elkezdem feltölteni ide, mert igenis helyre kellene rázni a blogot. :)

Legyetek... öhm... jók! De csak, ha akartok! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Agata dla WioskaSzablonów | Technologia blogger. | Freepik FlatIcon