Könyhét - avagy egy kis ereszd el a hajam

Sziasztok!

   Idén második alkalommal látogattam ki a Könyvhétre Budapesten a Vörösmarty téren. Ismét esett, csak, hogy teljes legyen az öröm. :D
   Volt egy ajándékozós eseményem délben, aztán "nyakamba vettem a várost" és körbenéztem, hol, milyen szépségeket lehet kapni, természetesen nem felejtettem otthon a pénztárcám sem. Ám nézzük először, milyen szép csomagocskát kaptam az egyik molyocskától, aki James Dashner: Az útvesztő c. könyvét szemelte ki nekem. Végre a kívánságlistám megint csökkent egy kicsivel. :)

Nova továbbra sem kedveli, ha körbepakolom, de azért tűri.
Tudom, a lelke mélyén azért tetszik neki. :D
 Ugyan a könyvet már egyszer olvastam, sőt a teljes sorozattal végeztem, de ez a rész fogott meg igazán. Nagy kedvenc lett, aminek az olvasását szinte az elsőtől az utolsó sorig élveztem, mert fordulatos, odavágós, nagyon-nagyon sok minden van benne, amiért csak szeretni lehet.
Még nem döntöttem el, hogy megveszem-e a többieket is, vagy egyáltalán, magyarul szeretném-e beszerezni őket, mert mostanában egyre többször kalandozom angol nyelvű olvasmányok útján, szóval bármi megeshet. Valószínűleg az első részt be fogom szerezni úgy is, tuti, ami tuti.
   Még mielőtt megkaptam volna a Könyvhetes ajándékozásra szánt csomagot, egy másik moly is adott nekem egy hatalmas, minden jóval megpakolt ajándékzacskót. Oroszország napjára a Különleges ünnepek ajándékozásra állított össze nekem egy csomagot, amiben ott figyeltem a cirill betűs finomságok, egy kék és egy piros toll is többek között. Nagyon szuper csomag lett, mutatom is nektek:
 
Nova itt sem szeretett túlzottan, de azért én jól telepakoltam, hogy érezze a szeretetem. ^^
Persze jár érte neki a struccos jutalomfalat a végén. 

A Párválasztó sorozat egyik kiegészítő kötetét rejtette a csomag, amiért egyébként eléggé izgultam, mert a másikat megkaptam barátnőmtől nem sokkal az ajándékozás elindulása után, de szerencsére ő a második részét vette meg a kiegészítőnek, ez pedig az első volt. Még jól is jártam. ^^

   Aztán még az eső és a szélvihar előtt lehetőségem nyílt elindulni és szemrevételezni a felhozatalt. Nagy akciók annyira nem voltak, főként a 15-25% dominált mindenhol, illetve volt mennyiségi akció (Maximnál például 2+1, Deltánál meg... uh, azt nem is tudom pontosan, de az sem volt rossz.), meg persze az olcsóbb könyves polcok és dobozok. Így tettem szert 6 könyvre, habár szerintem idén szegényesebb volt ez a rész, mint tavaly. Akkor valami 15 db könyvhöz jutottam így, aztán a többi napokon meg ismételtem, mert mindig lenyúlta valaki, amiket találtam. Idén szerintem ez a vész nem fenyeget.
A Könyvmolyképzőnél nem álltam meg, mivel előrendeltem nagyjából mindent, amit terveztem, egy hiányzik, de őt majd később pótolom, mondjuk jövő hónapban. Onnan egyébként jövőhétre várom mind a 8-10 kötetet, egy csomó Vörös Pöttyös, meg Rick Riordan új könyvei is úton vannak felém. Őket valószínűleg előbb fogom kezembe venni, mert a VP-khez köt a fogadalmam: Csak költözés után látok nekik (ami most már nyáron valószínűleg meglesz, tehát reményeim szerint még idén teljesen belemerülhetek a gyűjteményembe).
A Maximnál ragadtam le teljesen, kisebb vagyont sikerült otthagynom, de basszus, ki tudna ellenállni ennyi jó könyvnek?! Plusz megfogadtam, hogy most már megveszem A tenger boszorkánya c. könyvüket, akkor pedig már kellett a plusz 2, szóval mellé választottam, de ott volt a Sanctum is (Asylum folytatása), ami szólóban sem maradhatott, tehát néztem, mi az, amit még feltétlenül el kellene olvasni, amiből a végén az lett, hogy 2x3 helyett 3x3 könyv landolt a szuper ajándékszatyromban. Fekete alapon "Nyírd ki ezt a naplót" felirat látható aranyos grafikával megspékelve. A másik lehetőség a bögre volt, de azt már tavaly kaptam. Képzeljétek, emlékezett rám a két eladó! :D
Ők ajánlották egyébként J. P. Delaney - A lány a múltból c. könyvét, ami eléggé megnyert magának. Tavaly is hallgattam rájuk, megérte, idén már automatikusan járt a bizalom. Úgy váltunk el egymástól, hogy jövőre találkozunk a Könyvfesztiválon (és a tavalyi zuhé után idén teljes nyugalommal sétáltam tovább). Olyan jó érzés volt, hogy így megmaradt a kis beszélgetésünk, meg a könyvmentő akciónk. ^^
Volt egyébként egy kitérőm a Könyvtündér és a Jaffa felé is, tőlük az akciós dobozokból válogattam, ennek örömére lett egy Mary Robinette Kowal hármasom, egy Tina Reber - Spontán szerelem és Rachel Vincent Sikoltók sorozatának 4., illetve 5. része is nálam landolt.

Ezt már Nova sem vállalta, így ez átlagos kis összesítő fotó lett. :)

 Tudom-tudom, annak dacára, hogy nem voltam elájulva a Könyvhéttől, azért sikerült ezt-azt beszerezni, főként úgy, hogy azt hangoztattam "maximum 1-2 könyv, nem tervezek költekezni", de ha egyszer értem kiabáltak ezek a szépségek! Ah, nehéz dolog fanatikus könyvmolynak lenni. 

Ennyivel nekem idén lezárult ez a hét, tavaly több napon át járkáltam ki és mazsoláztam, most sajnos ennyire telt az időmből (meg a pénztárcámból). 
Aki tervezi még, hogy kimegy annak kellemes időtöltést, pénztárcabarát nézelődést és szép, napos időt kívánok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Agata dla WioskaSzablonów | Technologia blogger. | Freepik FlatIcon